Békésszentandrási események

Óbuda Napja 2018

2018. május 3 - 5.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május elsõ hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élõk. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel.

Pest megye » Budapest » III. kerület

Roxínház elõadások 2018 Kaposvár

2018. április 17 - 20.

A Kaposvári Roxínház 2000 õszén alakult azzal a céllal, hogy a kaposvári és a környékbeli fiatalok megismerkedhessenek a zene, tánc és a színház világával, közremûködésükkel zenés darabokat mutassunk be. Repertoárunkból a komplett színházi elõadásokon kívül félórás musicalválogatástól a két órás operett és musical-estig vállalunk fellépéseket.

Somogy megye » Kaposvár

Borvacsora Budapest 2018. Takler-Wunderlich borduett vacsora az ARAZ Étteremben

2018. április 26. 19:00

Az ARAZ Étteremben minden hónapban más-más pincészet mutatja be a borait egy borvacsora keretén belül Budapesten, a 7. kerületben. A hónap utolsó csütörtökje mindig különleges számunkra, hisz ekkor kerül megrendezésre az étterem top rendezvényének számító borduett vacsora - immár 7. éve, rendületlenül hatalmas sikerrel. 2018. április 26-án ízlelõbimbóink a múlt és jelen, a többezer éves hagyományok és a mai kor modernitásának ötvözetétõl lesznek elvarázsolva, hisz ezen az esten két történelmi borvidék képviselõje találkozik. A Takler Pince a szekszárdi dûlõk nektárjait, a Wunderlich Pincészet pedig a napsütötte Villányi borvidék borait vonultatják fel a közönség elé.

Pest megye » Budapest » VII. kerület

Instant - Fogasház Budapest programok 2018

2018. április 17.

Budapest belvárosának egyik legnagyobb szórakozóhelye, amely számtalan hangulatot, zenei stílust és felejthetetlen éjszakákat garantál. A legendás Instant és kistestvére, a FOGAS 2017 márciusa óta egy nagy, közös ingatlanban várja a világ minden részérõl érkezõ vendégeit. Az eddigieknél is szürreálisabb dekoráció és változatosabb terek, több pult és tánctér, kedvenc elektronikus tánczenéid, élõ koncertek, egy varázslatos kerthelyiség, egy felfedezésre váró pinceszint és számtalan meglepetés vár az Akácfa utcában! Az Instant és a Fogas mellett a hangulatos Liebling, az underground elektronika fellegvára, a LARM, a tört ütemekben erõs FRAME, a rockzene népszerû mekkája, a ROBOT és a fõiskolás fiatalok kedvenc helye, a PONT teszi teljessé a szórakozást!

Pest megye » Budapest » VII. kerület

Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál 2018

2018. május 10.

2018-ban immár 17. alkalommal rendezzük meg neves külföldi akusztikus gitárosok vendégszereplésével a fesztivált. A fesztivál több tekintetben is rendhagyó lesz és minden eddiginél gazdagabb.

Avasi Borangolás 2018. Különleges hangulatú bor-és gasztronómiai fesztivál zenei programokkal

2018. május 17 - 19.

MÁJUSBAN ISMÉT BORANGOLÁS A MISKOLCI TÖRTÉNELMI AVASON - A Miskolc város napja ünnepséghez kapcsolódó bor- és gasztronómiai fesztivál immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron és az Avasi kilátónál. A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek összefogásával szervezõdõ, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás idén már 3 napon is várja a látogatókat, 2018. május 17-18-19-én.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye » Miskolc

Bartók Béla Emlékház koncertek 2018

2018. április 10.

A Bartók Emlékház második szintjén található 120 férõhelyes hangversenyterme rendszeres koncertek, filmvetítések, zenei témájú elõadások, rendezvények helyszíne. A terem korszerû audiovizuális eszközökkel felszerelt. Az itt elhelyezett Steinway hangversenyzongora lehetõséget nyújt zongoraestek, zongorás kamarazenei hangversenyek megrendezésére. A legkiválóbb hazai mûvészek elõadásában szólalnak meg a híres zeneszerzõk dallamai.

Pest megye » Budapest » II. kerület

Borvacsora Hévízen, St. Andrea borvacsora a Brix Bistroban

2018. április 21. 19:00

Kulináris élmények Hévízen a Bonvitalban. Az év folyamán több izgalmas programmal is készülnek, ahol az ízeké és a boroké a fõszerep. 2018. április 21-én a St. Andrea Pincészetével szeretnénk kényeztetni a bor és a gasztronómia lelkes rajongóit. A vacsorához szállás is foglalható a Bonvital Gastro és Wellness Hotelben, akár egész hétvégére.

Zala megye » Hévíz

Mezõcsát Fürdõ programok 2018

2018. április 6.

A Mezõcsáti Termálfürdõ egész évben nyitva van. Nyári szezonban a strandfürdõ, téli szezonban pedig a fürdõ fedett medencéi várják a fürdõzni vágyó vendégeket. A családias hangulatú termálvizes strandfürdõnk 5,5 hektár parkosított területével és a köré épült üdülõteleppel sok nyaralónak és ide látogatónak nyújt pihenést és gyógyulást. A szauna csak a téli idõszakban és kizárólag hétvégén üzemel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye » Mezõcsát

Balatonfenyvesi programok 2018. Események, rendezvények

2018. április 28 - 30.

Balatonfenyves nyugodt békéjérõl ismert családias nyaralóhelye. Hatalmas és kényelmes szabad strandjai, pihenõpartjai messze földrõl vonzzák a vendégeket. Háta mögött a Nagyberek természetvédelmi területe. A berki vizek tavirózsáinak szõnyege legalább akkora gyönyör a szemnek, mint a láp csatornái között fogott hal a horgászoknak, vagy e vidéken elejtett vad trófeája a vadászat szerelmeseinek. Valami más, vonzóan különbözõ. Jóérzéssel gondolhat rá az, aki idelátogat. Fenyves a visszatérõ vendégek kedves állomáshelye.

Somogy megye » Balatonfenyves

Grillázs és Mézeskalács Majális 2018

2018. május 6.

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Grillázs és Mézeskalács Majális Lajosmizsén. Az égetett, pörkölt cukortorta és mézeskalács versenyre és vásárra szeretettel várják az ország grillázs torta készítõit és a mézeskalács mestereit.

Bács-Kiskun megye » Lajosmizse

Szaunaprogramok Tiszakécskén, a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdõben

2018. április 9.

Szeretettel várjuk a szaunázás szerelmeseit Tiszakécskén, a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdõben. Változatos testet, lelket kényeztetõ szauna programokkal várjuk vendégeinket. Októberben minden csütörtökön, szombaton és vasárnap szauna programokat tartunk a szauna világban. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Bács-Kiskun megye » Tiszakécske

Ásványtúrák ásványgyûjtõknek a Mátra Ásványház szervezésében

2018. április 1.

Az ásványgyûjtés a természet iránt érdeklõdõ felnõtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás. Ásványgyûjtõ túráinkat a meghirdetett idõpontokban indítjuk, de 10 fõ feletti csoportok esetén kérés szerinti idõpontokban is indítunk gyûjtõ utakat. Az ásványgyûjtésnél fontos, hogy megfelelõ ismeretek és védõfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyûjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.

Tatai Patara 2018. Török Kori Történelmi Fesztivál

2018. május 18 - 20.

A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál 2018. május 18-20. között lesz Tatán. Valódi idõutazás! A Tatai Vár lábánál elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom. Valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi. Múltidézõ kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutató, hastáncosok fogadják a kíváncsiskodókat, akik a titkon õrzött hárembe is bepillantást nyernek. A vásári forgatag nem múlik el tûzzsonglõrök, mutatványosok és a Nánai Sólymos Vitézek színi elõadásai nélkül. Sarkantyú peng, szoknya lebben a Borudvarban, ahol 400 néptáncos várja táncházzal az érdeklõdõket. Három varázslatos napra kiléphetünk a hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidézõ környezetében megéljük a 16-17. századi emberek életét.

Komárom-Esztergom megye » Tata

Húsvét Vajdahunyadvár 2018. Sonkaszegõ Fesztivál avagy Vidéki Varázslat a Fõváros szívében

2018.03.31. - 04.02.

A húsvét az egyik legfontosabb ünnep a keresztények számára, ennek köszönhetõen Magyarországon is számos szokás, hagyomány alakult ki és maradt fenn ezzel kapcsolatban. Nagypénteken, Húsvétvasárnap inkább az egyházi szertartásokhoz szorosabban kötõdõ szokások dominálnak, az ünnep másodnapján pedig a népszokásoké és a családi vendégségeké a fõszerep. A Fõváros szívében, a Vajdahunyadvár patinás falai ünnepi viseletbe öltöznek a Mezõgazdasági Múzeummal együtt, méltó teret biztosítva ezzel annak a több száz éves hagyománynak, mely a Húsvét szokáskultúráját kívánja megmutatni a vidékrõl és külföldrõl érkezõ turistáknak, valamint a budapestieknek egyaránt.

Pest megye » Budapest » XIV. kerület

Oldalak