érdekességek

Szarvasi pálinkák

Szarvasi pálinkák

"Szeptember derekán, mikor a hamvaskék szilva zuhogni kezd a fákról, a szarvasi családoknál újraéled a hagyomány. Előkerülnek e rézüstök, s a kora őszi alkonyatban a pöfögő lekvár illata barangolja be a környéket..." E mottó érezteti a 1998 óta hagyománnyá vált szarvasi Szilvanapok hangulatát, hol akad lekvár, derelye, gombóc s pálinka is. Mindez megfűszerezve kulturális és gyermekprogramokkal, vásárral és koncertekkel s kész a recept a tökéletes kora őszi kikapcsolódáshoz.

Könyv jelent meg a szarvasi gasztronómiáról

A Körös-völgye, Szarvas gasztronómiája (Borító)

Ez a munka túlhalad a szakácskönyv határain. A szerző, aki eddigi egész életében eljutott bolygónk egészen távoli részeire - Dél-Amerikától Észak-Amerikán át Bankokig - számos európai város asztalára tálalta hazánk konyhájának kincseit, mely tevékenysége révén méltán lehet a magyar gasztronómia követe, most nemcsak receptkönyvet írt, hanem emléket állít, hagyományt őriz, érdeklődést kelt e térség iránt, ismereteket nyújt ételek készítéshez. Rögzíti, átfogja, kiemeli, megvilágítja a hagyományokat, hogy felismerjék e régió jelentőségét a Kárpát-medence gasztronómiájában. Ráébreszt az ételkészítés nosztalgiát keltő erejére. Az ételek kapcsán megjelenik a múlt, olyan személyekkel, történetekkel, fogalmakkal, akik és amelyek - e nélkül - a feledés homályába merülhetnének.

Subscribe to RSS - érdekességek